Folyószámla hitel

Folyószámla hitel átmeneti készpénzzavarok enyhítésére, megszüntetésére szolgál

 

A Folyószáma hitel rövidtávú készpénzhiány leküzdésére szolgál. Főleg kereskedelmi, vendéglátó, gyors készletforgással rendelkező cégek szokták igényelni. Igénylése hitelszerződés megkötésével és számlanyitással jár együtt.

A folyószámla hitel nem igényel fedezetet, azonban minden esetben a cég pénzügyi számai befolyásolják az igényelhető összeg nagyságát. Kamatot csak az esetenként igénybe vett összegek után kell fizetni. Jellegét tekintve rulirozó hitelről van szó, vagyis a megállapított hitelkeretet erejéig (rész vagy teljes törlesztés esetén) újra és újra igénybe vehetjük a kölcsönt. A kölcsön rövidtávú, egy éves. Azonban az év lejártával meghosszabbítható, a keretösszeg felülvizsgálható.

 

Magyarországon lévő kereskedelmi bankok többsége nyújt rulirozó folyószámla hitelt. A verseny csökkentése érdekében mindenki más feltételekkel, más típusú ügyfelek számára nyújt kedvező ajánlatot. Így nagyon fontos az, hogy felmérjük a piacot és megfelelően válasszunk.

Cégünk több éves tapasztalatával segíthet önnek a választásban. Amennyiben felkeltettük érdeklődését, a Kapcsolat oldalon keresztül bátran keressen minket.